Informacja prasowaWarszawa, 19 marca 2018 r.Czy wiesz, że zaniedbywanie higieny jamy ustnej może wpłynąć niekorzystnie na zdrowie całego organizmu? Zły stan dziąseł i zębów podwyższa ryzyko zachorowalności na niektóre c
Potrzebna nowa strategia powstrzymywania nawrotów gruźlicy u biedniejszych pacjentów[Data: 2011-03-28]Według wyników nowych badań standardowe podejście do leczenia nawrotów gruźlicy (TB) w państwach o niskich i średnich do
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!Cyfrowe zmęczenie wzroku to kolejna dolegliwość, dołączająca do niechlubnego grona problemów cywilizacyjnych. Cierpią na nią coraz młodsze osoby, a jej rozprzestrzenianie się jest tak szybk
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 22 sierpnia 2019r.Przychodzi Polak do stomatologa ? poznaj 5 częstych przyczynWizyta w gabinecie dentystycznym zdecydowanie nie należy do ulubionych ?zajęć? Polaków. Lekarze stomatolodzy zgodnie twie
Nie tylko zaspokajają głód, ale również wpływają korzystnie na zdrowie. Mowa o produktach spożywczych będących żywnością funkcjonalną, czyli wzbogaconą. Zalicza się do niej wiele produktów dla niemowląt, np. produkty
5 ciekawostek na temat lodów, o których niewiele osób ma pojęcieZima powoli zbliża się ku końcowi, a wyższe temperatury sprawiają, że z chęcią będziemy sięgać po chłodne desery. Lody tworzone są od tysięcy lat, a mil
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 30 maja 2018Praca w biurach i korporacjach to codzienność wielu Polek. Oznacza to z jednej strony komfort, możliwość samorealizacji czy pakiet benefitów, a z drugiej stres oraz styl życia, który cz
Informacja prasowa Warszawa, 13.11.2018 r.Jak powszechnie wiadomo, najwięcej zakażeń wirusowych występuje w okresie jesienno-zimowym
Położna rodzinna powinna odwiedzić kobietę objętą świadczeniami NFZ cztery razy. Wizyty te są bezpłatne. Jednak w praktyce okazuje się, że położne przychodzą do mam o wiele rzadziej.Nie wszystkie kobiety są zainte
W ankiecie przeprowadzonej przez zespół ogólnopolskiego programu edukacyjnego ?Żyj smacznie i zdrowo? wzięło udział około 1000 gimnazjalistów z całej Polski[1]. Organizatorzy zapytali młodzież o ich nawyki żywieniowe i pre