INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 22 maja 2018Kolejny ciężki dzień w pracy ? dużo stania, długotrwałe siedzenie w jednej pozycji, brak ruchu, obcasy. Do tego zrobienie zakupów, przygotowanie obiadu, posprzątanie w domu ? wiele kobi
Informacja prasowaJesień to pora szczególnie trudna dla odporności. Wiatr i deszcz sprawiają, że organizm, zwłaszcza ten dziecięcy, jest bardziej podatny na przemarznięcie. Z kolei brak słońca odpowiedzialny jest za braki wi
Informacja prasowa Wrocław, 22 września 2020 r. Notowana na NewConnect innowacyjna firma telemedyczna Nestmedic, przedłuża umowę z fińskim dystrybutorem Steripolar Oy. Nowy kontrakt został zawarty na tych samych warunkach i o
LIVE MY LIFESTYLE ? To dla Was się zmieniamy!Niepełnosprawność już dawno przestała być kojarzona z osobami, które życie spędzają w domu, mają ograniczony dostęp do świata zewnętrznego czy są wyłączone z aktywnego ży
Informacja prasowaWarszawa, 19 lutego 2018 r.Narty, snowboard jazda na łyżwach ? zima to dla wielu osób czas sportowych szaleństw. Choć ruch na świeżym powietrzu może mieć zbawienny wpływ na organizm każdego z nas, to wła
Nie tylko w czasie upalnych dni należy pamiętać o podawaniu wody niemowlętom i dzieciom. Zwykłe wody mineralne mają w sobie jednak zbyt dużo minerałów, które obciążają organizm małego dziecka. Woda dla niemowląt powinn
Informacja prasowa Warszawa, listopad 2017 r.Jesień i zima nie napawają optymizmem, a jeśli w dodatku w rodzinie jest dziecko, okres ten koj
Gruźlica to choroba zakaźna ludzi i zwierząt (przede wszystkim bydła), wywoływana przez kilka gatunków mikobakterii.Polska nazwa gruźlica pochodzi od zmian widocznych w badaniu histopatologicznym w tkance zmienionej gruźliczo
NOWOŚĆ!MATERIAŁ PRASOWYVisolVit Junior to marka godna zaufania. Dziś wyznacza trendy i zmienia się dla Ciebie! Popularne witaminy, które zdobyły serca wielu pokoleń teraz dostępne są w nowoczesnej odsłonie. Produkty VisolV
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol